GRIP OP DE GLETSJER

IJSKOUD ANTWOORD OP EXTREME VRAAG


Holland Tyre gaf ijskoud het juiste antwoord op een extreme vraag. Met zijn IJslandse vloot van grote MAN 8 x 8 trucks rijdt Ástvaldur Óskarsson dagelijks met groepen toeristen over de Vatnajökull Gletsjer. De onderaardse gewelven onder de gletsjer als bestemming. Een spectaculaire tocht die van oktober tot en met mei elk jaar duizenden deelnemers in vervoering brengt. De IJslandse ondernemer wilde meer…

VAN 5 KM/H NAAR 25 KM/H

Ástvaldur daarover: „ik wil de mensen eigenlijk meenemen over de hele, zeer uitgestrekte gletsjer. Die is wel 50 km breed. Je weet niet wat je daar ziet en er komt normaal geen mens. Prachtige ijsblauwe ijsbergen, grotten en bevroren rivieren. Met mijn huidige voertuigen, die 5 km/h rijden, duurt een dergelijk tocht 10 uur. Dus ik moest grotere trucks bouwen met grotere banden, met meer grip en snelheid. Als ik 25 km/h zou halen kon ik de mensen een tocht van 2 uur aanbieden. Maar waar haalde ik om te beginnen die enorme brede en grote wielen en banden vandaan? Waar ter wereld zou een firma zijn die aan deze extreme wensen kon voldoen?”

VIA INTERNET

Misschien in Amerika, het land van groot, groter grootst? Toen kwam de verrassing: via internet stuitte Ástvaldur op de website van Holland Tyre. Zou dit Nederlandse specialistische bedrijf de wensen kunnen vervullen? Wybren Groen, bandenspecialist van Holland Tyre, nam de uitdaging aan. Ondanks de uitgebreide (veiligheids-) specificaties en speciale wensen (o.a. Bead-locks) en de spectaculaire afmetingen (195 bij 90 cm breed) werden de sets compleet aan de IJslandse firma geleverd. Hiermee kan de gewenste snelheid van 25 km per uur makkelijk en veilig worden gehaald, met de juiste grip op ijsplateaus.

NIEUWE TRUCKS

„De wielen zijn de basis zijn voor de geheel nieuwe trucks die deze firma heeft gebouwd”, geeft Wybren Groen aan. „Wel op basis van het voorbeeld van de oude security trucks die de firma opkocht van brandweerbrigades van vliegvelden vanuit heel Europa. De nieuwe trucks die hij nu met onze wielen bouwt, zijn eigenlijk geheel nieuwe voertuigen.” Op de foto hiernaast ziet u de oude witte voertuigen naast de nieuwe rode truck staan.

VOOR IEDER BANDENVRAAGSTUK EEN OPLOSSING

Wybren Groen: „we hebben voor voertuigen die over de zeebodem rijden speciale combinaties geleverd, maar ook voor reuze machines in de mijnbouw en delfstoffen-industrie. Eigenlijk kun je het niet zo groot, breed, hard of zacht bedenken of wij kunnen het (snel) leveren”.

Holland Tyre adviseert u graag als het gaat om buitengewone oplossingen voor alle banden- en wielenvraagstukken.

Onze
Merken

Onze
Merken

Bekijk andere interessante projecten