Hoe meet en
bewaak je de kustlijn?

De beschermde duinen voor de Nederlandse kust worden continu bedreigd door afkalving door de zee. Gaat u maar na: waar eind zeventiende eeuw in Egmond aan Zee de Agneskerk stond, rolt nu de branding. In 1990 besloten Rijkswaterstaat en het Rijksinstituut voor Kust en Zee dat de Nederlandse kustlijn moest blijven zoals hij op dat moment was en afkalvingen met zandsuppleties te corrigeren. Maar hoe meet en bewaak je een kustlijn die van dag tot dag kan veranderen?

Water En Strand Profiler

Rijkswaterstaat, in samenwerking met toonaangevende instituten uit België, Engeland en Amerika besloten tot de bouw van de ‘Wesp’, voluit de ‘Water En Strand Profiler’. Een veertien (!) meter hoog voertuig met een door één onderzoeker bemande cabine hoog boven de zee, die met een snelheid van 15 kilometer per uur over de zeebodem rijdt.

Met behulp van high-tech meetsystemen en online verbindingen met vaste punten op de wal worden stromingen en zandverplaatsingen nauwkeurig gemeten. Maar welke wielen monteer je onder zo’n bijzonder voertuig? Welke velgen, welk profiel, welke breedte en gaat het voertuig niet snel kantelen als je het met luchtbanden uitrust? (Bron foto's; https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat)

Holland Tyre...
de specialisten…

De mensen van Rijkswaterstaat kwamen tijdens de bouw al snel bij Holland Tyre terecht. Want de specialistische kennis van atypische banden, wielen en toepassingen bij Holland Tyre is bepaald niet van vandaag en morgen. Al sinds de oprichting van Holland Tyre maakt het bedrijf furore door haar kennis, voorraden maar ook door haar markthouding: ‘nee verkopen we niet, we vinden altijd een oplossing’. Holland Tyre adviseerde om in dit geval de 30.5LX32 12Ply Goodyear All Weather R-3 te gebruiken.

Klaas Smid daarover: ‘laten we eerlijk zijn, dit was geen alledaagse opdracht. We vonden het zeer prestigieus dat wij dit probleem voor Rijkswaterstaat mochten oplossen. We kwamen er al snel achter dat als je lucht in de banden zou pompen, dit de stabiliteit niet ten goede zou komen. Vergeet niet dat de branding bij windkracht 6 behoorlijk heftig kan zijn. Na diverse opties koos men voor….zeewater! Zeewater heeft het beste soortelijke gewicht en gedragingen voor deze toepassing. ‘Alleen’ lacht Klaas Smid van Holland Tyre, ‘ je moet wel weten hoe je dat erin krijgt’.
(Bron foto's; https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat)

Een ‘beroemdheid’ aan de Nederlandse kust

De Wesp trok veel aandacht van stomverbaasde strandwandelaars en werd een ‘beroemdheid’ aan de Nederlandse kust. De Wesp kreeg veel media-aandacht in landelijke kranten, maar ook in de banden vak media. De ‘branche’ en natuurlijk ook het klantennetwerk van Holland Tyre volgden met verbazing het nieuws over dit bijzondere voertuig en de rol van onze specialisten daarbij. Met al die aandacht was men bij Holland Tyre natuurlijk zeer content. ‘ Hoe extremer de toepassing, hoe meer onze specialisten in hun element zijn’, zegt Klaas Smid ten slotte.

Ook vandaag de dag denkt het team van Holland Tyre na over bijzondere en ‘onmogelijk’ lijkende opdrachten voor onze klanten. Als u meer wilt weten over dit specialisme of vragen heeft over een specifieke toepassing, aarzel dan niet ons te bellen. Praten en denken over deze aspecten, onze specialisten doen niets liever!
(Bron foto's; https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat)