Holland Tyre gaf ijskoud het juiste antwoord op extreme vraag…

Holland Tyre gaf ijskoud het juiste antwoord op extreme vraag… Met zijn IJslandse vloot van grote MAN 8 x 8 trucks rijdt Ástvaldur Óskarsson dagelijks met groepen toeristen over de Vatnajökull Gletsjer. Met als bestemming de onderaardse gewelven onder de gletsjer. Een spectaculaire tocht die van oktober tot en met mei elk jaar duizenden deelnemers in vervoering brengt. (IJsland wordt een steeds populairder vakantieland) Maar de IJslandse ondernemer wilde meer.

Van 5 km per uur naar 25 km per uur

Gutlunt daarover: ‘ik wil de mensen eigenlijk meenemen over de héle, zeer uitgestrekte gletsjer. Die is wel 50 km breed. Je weet niet wat je daar ziet en er komt normaal geen mens. Prachtige ijsblauwe ijsbergen, grotten, bevroren rivieren zie je daar. Met mijn huidige voertuigen, die 5 km per uur rijden, duurt zo’n tocht dan 10 uur. Dus ik moest grotere trucks bouwen met grotere banden, met meer grip en meer snelheid. Als ik 25 km per uur zou halen kon ik de mensen een tocht van 2 uur aanbieden. Dat is dan prima te doen. 10 uur hobbelen in de truck kun je niet van de mensen vragen. Maar waar haalde ik om te beginnen die enorme brede en grote wielen en banden vandaan? Waar ter wereld zou een firma zijn die aan deze extreme wensen kon voldoen?

Via internet...

Misschien in Amerika, het land van groot, groter grootst? Liefst dichterbij natuurlijk...en toen kwam de verrassing… Via internet stuitte Gutlunt op de toen nog oude website van Holland Tyre. Zou dit Nederlandse specialistische bedrijf de wensen kunnen vervullen? Wybren Groen, tyre specialist van Holland Tyre twijfelde geen moment. Ondanks de uitgebreide (veiligheids) specificaties en speciale wensen (o.a. Bead-locks) en de spectaculaire afmetingen (195 bij 90 cm breed) werden de sets compleet aan de IJslandse firma geleverd. Op de juiste tijd, voor de juiste prijs en met alle gewenste specificaties en garanties. Hiermee kan de gewenste snelheid van 25 km per uur makkelijk en veilig worden gehaald. Met de juiste grip op ijsplateaus.

Compleet nieuwe trucks...

‘Je kunt wel zeggen’, zo zegt Wybren Groen, ‘dat deze wielen de basis zijn voor de geheel nieuwe trucks die deze firma in feite heeft gebouwd. Wel op basis van het voorbeeld van de oude security trucks die de firma opkocht van brandweerbrigades van vliegvelden vanuit heel Europa. De nieuwe trucks die hij nu met onze wielen bouwt, zijn eigenlijk geheel nieuwe voertuigen.’ Op de foto hiernaast ziet u de oude witte voertuigen naast de nieuwe rode truck staan.

Daag Holland Tyre uit!

Hoe spectaculair ook, de productie van dergelijke speciale wielen en levering van bijpassende banden is niet echt een extreme gebeurtenis voor Holland Tyre. In haar meer dan 40-jarige bestaan heeft het bedrijf al talloze spectaculaire leveranties succesvol afgerond. Wybren Groen: we hebben voor voertuigen die over de zeebodem rijden ook speciale combinaties geleverd, maar ook voor reuzenmachines in de mijnbouw en delfstoffen-industrie. Eigenlijk kun je het niet zo groot, breed, hard of zacht bedenken of wij
kunnen leveren, zegt Wybren. “En snel’, voegt hij er lachend aan toe.

Holland Tyre adviseert u graag als het gaat om buitengewone oplossingen voor al het rollend materieel. Van gletsjervoertuigen tot mega Caterpillars, van OEM oplossingen tot vervangingsmarkt. Holland Tyre is altijd up to date als het gaat om de nieuwste technologieën op wielen en bandengebied. Bel onze adviseurs vrijblijvend!